Ideje za izlete in pohajkovanja

DELITE VAŠE IZLETE Z NAMI!

Utrip Krasa, domačnost Kraševcev in njihovo življenje boste najbolje začutili z obiskom katerega izmed številnih dogodkov in prireditev oziroma katerega izmed krajev, kjer vas bodo domačini toplo sprejeli. 

Ob številnih naravnih in kulturnih znamenitostih, biserih, ki se skrivajo na in pod kraškim površjem, pa ne gre pozabiti, da Kras prav zaradi svoje lege služi kot idealno izhodišče za obisk slovenske in italijanske obale. Priložnosti za aktiven oddih v različnih krajih vam ponuja le streljaj oddaljeno Jadransko morje. Nekaj minut vožnje z avtomobilom boste potrebovali za skok v Piran, Portorož, Koper, Izolo ali Strunjan oziroma Krajinski park Sečovlje. Številne lepote se skrivajo tudi na italijanski strani meje, še zlasti v Sesljanu, Devinu oziroma v pristni Ribiški vasi. Prav tako ne boste izgubili veliko časa za obisk bližnjega Trsta ali Benetk.


Pliskovica – doživite Kras po kraško

Pliskovica – doživite Kras po kraško

Slabih 10 kilometrov od Tržaškega zaliva morja nudi Pliskovica popolno kraško izkušnjo: naokoli prostrani travniki in vinogradi in vas dobrih 100 kamnitih kraških domačij.

Pliskovica vas bo pozdravila kot osrednja kraška vas, kjer boste doživeli Kras po kraško. 

Pliska je drobna ptičica - bela pastirica, ki se že stoletja naseljuje v vasi Pliskovica in njeni okolici. Že pred stoletji naj bi prvi naselili te kraje pastirji, ki so, verjetno po tej živahni ptički, Pliska imenovali svoje prav tako živahne ovce in koze. Od tod naj bi izhajalo ime vasi, ki je danes eno večjih na Krasu.

Slabih 10 kilometrov od obale Jadranskega morja nudi Pliskovica popolno kraško izkušnjo: naokoli prostrani travniki in vinogradi in vas dobrih 100 kamnitih kraških domačij. Raziskujete lahko z avtom, s kolesom ali peš - v okolici je urejena kraška učna pot. Tudi v sosednjih vaseh Veliki dol, Tublje, Kregolišče in Kosovelje boste poleg gostoljubnosti domačinov našli veliko zanimivosti.

Za prenočitev in sprostitev bodo poskrbeli na Slamčevi domačiji (Hostel Kras), ki je ohranila dušo kraške domačije in je zaradi svoje arhitekturne vrednosti zaščitena kot kulturni spomenik. 

Vse to in še kaj pa vas čaka le približno 15 minut od morja. 


Več informacij
 


 

   •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Projekt je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.  |  Progetto finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.