Degustacije terana 

VABLJENI NA POKUŠINO IN SENZORIČNO SPOZNAVANJE NAJBOLJŠEGA TERANA!

Kras je domovina vina teran s Priznanim tradicionalnim poimenovanjem oz. Terana PTP v Sloveniji in vina Terrano v Italiji.

Degustacija kraškega terana


Vabljeni v Hotel dobrega terana

ZA LJUBITELJE TERANA, PRŠUTA IN NARAVNIH LEPOT


Kmetija Brajda - domačija Milharčič, sobe in kamp

Turistična kmetija Škerlj (Izidor Škerlj)

Turistična kmetija Francinovi (Bruno Ukmar)

Turistična kmetija Lupinc

Kmetija in vinogradništvo LUIN

Turistična kmetija – Miro Stojan Benčič

Turistična kmetija Abram - Žerjal

Domačija Frankič - Peloz

Kmetija Petelin - Durcik

Kmetija Pr' Mežnarjevih

Turistična kmetija Škerlj (Kristina in Matej Škerlj)

Kmetija z nastanitvijo pri

Turistična kmetija Milič

TERAN - izbran posebnež, ki krasi naš KRAS

Teran je tista svetovna posebnost, ki zahteva izrazito zbranost ob konzumiranju, če ga želimo razumeti in doživeti ob jedi z vsemi svojimi čutili. 

Zato je vsak kozarec terana, ki vam ga ponujamo, nekaj edinstvenega. V njem je skrita zgodba o zemlji, soncu, vetru in ljudeh, ki ki ga pridelujejo z vsemi specifikami, ki se odražajo v njegovi izraziti sadni cvetici, ki nas spominja na sveže gozdne sadeže. Po okusu je vino suho, sadno, strukturno, polno, mineralno, plemenito, z dolgim pookusom in najčistejšo izvirnostjo.

Doline vinogradov in kraške vinske kleti

Kras že od nekdaj krasijo vinogradi, Kraševci pa svoje vinske proizvode skrbno obdelujejo in hranijo v posebnih kraških vinskih kleteh. Tu zori svetovna vinska posebnost, ki ji Kraševci pravijo TERAN.

Vinogradniki so tisti, ki slišijo klice vinogradov ter vinske trte in znajo prisluhniti, zato se vedno znova vračajo k njej. Tako se poraja poseben, edinstven odnos med ljudmi, pokrajino in vinsko trto. In ravno ta odnos daje čar in lepoto našemu vinu TERAN.

Združenje Konzorcij kraških pridelovalcev terana

V Združenju so združeni kraški pridelovalci terana, ki so se zavezali, da bodo pridelovali visoko kakovosten teran z zaščitenim geografskim poreklom.
Med ponudniki boste našli vse člane Konzorcija, ki ponujajo prodajo in/ali degustacijo vin v njihovih vinskih kleteh. Vabljeni!


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Projekt je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.  |  Progetto finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.