Kras. Teran.

od Mavhinj do Kobdilja, od Križa do Zgonika in od Šempolaja do Tomaja

Hotel dobrega terana je butična mreža ponudnikov nastanitvenih storitev, ki so tudi pridelovalci dobrega terana. Ponudniki se nahajajo v različnih vaseh slovensko italijanskega Krasa. Okusite teran in prespite v značilnih kraških hiškah, obnovljenih starih kmečkih domovanjih, senikih ali drugih nekdaj gospodarskih poslopjih.

Kras. Teran.

Hotel dobrega terana vam ponuja pravo doživetje Krasa. VABLJENI!

Planoto Kras najdemo vpeto med Vipavsko dolino, Brkine in Tržaški zaliv. Prav zato predstavlja idealno lokacijo za ljubitelje narave, morja in rujne kapljice avtohtonega terana. Privoščite si oddih v značilnih kraških hiškah, obnovljenih starih kmečkih domovanjih, senikih ali drugih nekdaj gospodarskih poslopjih in odkrijte čudoviti Kras.

Kras. Teran.

Kras zaradi svoje lege služi kot idealno izhodišče za obisk slovenske in italijanske obale.

Utrip Krasa, domačnost Kraševcev in njihovo življenje boste najbolje začutili z obiskom Hotela dobrega terana. Med morjem in gorami - priložnost za aktiven ali bolj umirjem oddih v značilnih kraških hiškah, obnovljenih starih kmečkih domovanjih, senikih ali drugih nekdaj gospodarskih poslopjih in odkrijte čudoviti Kras.

Kras. Teran.

V vasi Dutovlje so s praznikom terana in pršuta tema dvema kraškima dobrotama namenili prav posebno mesto.

V kraških jedeh se prepletata tradicija in užitek, v teranu pa stoletja burje in obdelovanja kraške zemlje in trte. V butičnem Hotelu dobrega terana v različnih vaseh slovensko italijanskega Krasa boste doživeli Kras v vsej svoji lepoti in raznolikosti. Vabljeni!

Kras. Teran.

Na slikoviti planoti Kras je med morjem in gorami ujet teran.

Hotel dobrega terana je butična mreža ponudnikov nastanitvenih storitev, ki so tudi pridelovalci dobrega terana. Hotel dobrega terana vam ponuja pravo doživetje Krasa! Vabljeni!

PreviousNext

Hotel dobrega terana je nenavaden hotel v vaseh po Krasu

BUTIČNA PONUDBA PRENOČIŠČ ZA VSE GENERACIJE IN ZA NEPOZABNE POČITNICE MALO DRUGAČE

Ideje za izlet


Bogat kraški podzemni svet

Bogat kraški podzemni svet

Posebno zgodbo skrivajo biseri, ki jih najdemo v bogastvu kraškega podzemnega sveta. Našo domišljijo buri okrog tisoč jam, doslej odkritih na matičnem Krasu, mnogo več pa, med drugim, tudi na Notranjskem.

POSTOJNSKA JAMA 

Podzemni svet boste kot v edini doslej lahko z vlakcem spoznavali v najbolj obiskani turistični jami v Evropi in največji jami klasičnega krasa, Postojnski jami.
Gre za splet 20 kilometrov rovov, galerij in dvoran. Poleg tega pa se lahko za trenutek ali dva vrnete v zgodovino z obiskom bližnjega Predjamskega gradu, ki visi sredi 123 metrov visoke skalne stene. 

>> www.postojnska-jama.eu

CERKNIŠKO JEZERO

Ob tem velja spomniti, da voda, ki je pomembno oblikovala življenje na in pod kraškim površjem, Postojnsko jamo povezuje še z eno naravno znamenitostjo, in sicer s presihajočim Cerkniškim jezerom

>> www.notranjski-park.si 

ŠKOCJANSKE JAME

Izjemno naravno bogastvo s sistemom vodnih jam obiskovalcem na ogled postavijo Škocjanske jame, ki so zaradi edinstvene naravne in kulturne dediščine od leta 1986 vpisane na seznam Unescove svetovne dediščine. Gre za enkraten splet številnih jam, udornic, naravnih mostov, slapov in brzic. Ponorno jamo, ki jo je izdolbla reka Reka, zaznamuje ogromen 2,5 km dolg podzemni kanjon

>> www.park-skocjanske-jame.si

RAKOV ŠKOCJAN

Med Cerkniškim in Planinskim poljem se medtem nahaja čudovita kraška dolina Rakov Škocjan. Izoblikovala jo je reka Rak, ki izvira iz Zelških jam, pol tretji kilometer teče po površju in nato zopet ponikne v Tkalci jami. Celotno območje je polno kraških pojavov, po dolini pa je urejena naravoslovna učna pot

Rakov Škocjan je bil tudi razglašen za krajinski park. 

>> www.rakov-skocjan.si/krajinski-park-rakov-skocjan/

PRAVLJIČNA VILENICA

Vilenica, kjer se lahko ustavite na poti proti Lipici, slovi kot najstarejša turistična jama v Evropi.
Za obiskovalce je Vilenica opremljena in osvetljena v dolžini 450 metrov, dolga pa je več kot 1300 metrov. 

Vilenica se imenuje tudi mednarodna literarna nagrada, ki jo vsako leto podelijo prav v njeni Plesni dvorani. 

>> www.vilenica.comRezervacija

Želite preživeti nepozabne trenutke v enem od naših hotelov?

Preglejte našo ponudbo in rezervirajte termin še danes.

Recepcija

HOTEL DOBREGA TERANA

Sejmiška ulica 1A, 6210 Sežana

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Projekt je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.  |  Progetto finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.