Kras. Teran.

od Mavhinj do Kobdilja, od Križa do Zgonika in od Šempolaja do Tomaja

Hotel dobrega terana je butična mreža ponudnikov nastanitvenih storitev, ki so tudi pridelovalci dobrega terana. Ponudniki se nahajajo v različnih vaseh slovensko italijanskega Krasa. Okusite teran in prespite v značilnih kraških hiškah, obnovljenih starih kmečkih domovanjih, senikih ali drugih nekdaj gospodarskih poslopjih.

Kras. Teran.

Hotel dobrega terana vam ponuja pravo doživetje Krasa. VABLJENI!

Planoto Kras najdemo vpeto med Vipavsko dolino, Brkine in Tržaški zaliv. Prav zato predstavlja idealno lokacijo za ljubitelje narave, morja in rujne kapljice avtohtonega terana. Privoščite si oddih v značilnih kraških hiškah, obnovljenih starih kmečkih domovanjih, senikih ali drugih nekdaj gospodarskih poslopjih in odkrijte čudoviti Kras.

Kras. Teran.

Kras zaradi svoje lege služi kot idealno izhodišče za obisk slovenske in italijanske obale.

Utrip Krasa, domačnost Kraševcev in njihovo življenje boste najbolje začutili z obiskom Hotela dobrega terana. Med morjem in gorami - priložnost za aktiven ali bolj umirjem oddih v značilnih kraških hiškah, obnovljenih starih kmečkih domovanjih, senikih ali drugih nekdaj gospodarskih poslopjih in odkrijte čudoviti Kras.

Kras. Teran.

V vasi Dutovlje so s praznikom terana in pršuta tema dvema kraškima dobrotama namenili prav posebno mesto.

V kraških jedeh se prepletata tradicija in užitek, v teranu pa stoletja burje in obdelovanja kraške zemlje in trte. V butičnem Hotelu dobrega terana v različnih vaseh slovensko italijanskega Krasa boste doživeli Kras v vsej svoji lepoti in raznolikosti. Vabljeni!

Kras. Teran.

Na slikoviti planoti Kras je med morjem in gorami ujet teran.

Hotel dobrega terana je butična mreža ponudnikov nastanitvenih storitev, ki so tudi pridelovalci dobrega terana. Hotel dobrega terana vam ponuja pravo doživetje Krasa! Vabljeni!

PreviousNext

Hotel dobrega terana je nenavaden hotel v vaseh po Krasu

BUTIČNA PONUDBA PRENOČIŠČ ZA VSE GENERACIJE IN ZA NEPOZABNE POČITNICE MALO DRUGAČE

Ideje za izlet


Od kulture in zgodovine do športa

Od kulture in zgodovine do športa

Ogromna pestrost turistične ponudbe: Kosovelova pot, po sledeh Soške fronte, Mali kraški maraton, Nanos in Snežnik, Pepin kraški vrt

ŠORT in zgodovina

Lahko se odpravite po Kosovelovi poti ali po sledeh Soške fronte ter se povzpnete še na Nanos ali Snežnik. S kolesom po Krasu vas bo prevzelo; med dogodki, ki so med ljubitelji športa našli svoje mesto, sta še Mali kraški maraton in Tekaški pozdrav jeseni

PRAVLJICE

So vam morda blizu pravljice? Eno, pravljico o Krasu in njegovih ljudeh, boste lahko slišali, če se boste ustavili v Pepinem Kraškem vrtu, in sicer na dvorišču Bunčetove domačije v Dutovljah. 

KRAŠKA ZGODOVINA

Del kraške zgodovine boste začutili z obiskom vojaškega muzeja Tabor – v starem delu vasi Lokev nedaleč od Lipice in jame Vilenice se namreč nahaja obrambni stolp, ki so ga zgradili leta 1485 Benečani kot del obrambe pred Turki.  Vojaški muzej Tabor je največja privatna zbirka v Sloveniji, dobitnik mnogih domačih in mednarodnih priznan, vpisan pa je celo v Guinnessovo knjigo rekordov. Izjemno bogata zbirka različnih vojaških eksponatov, ki prikazujejo vojne dogodke na naših tleh ter zgodbe slovenskih vojakov v tujini vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih. 

Mimogrede, ko boste že v vasi Lokev, pa se ustavite še v najstarejši pršutarni na slovenskem Krasu - Pršutarni Lokev, kjer si lahko ogledate celoten proces izdelave pršuta in ga tudi poskusite.Rezervacija

Želite preživeti nepozabne trenutke v enem od naših hotelov?

Preglejte našo ponudbo in rezervirajte termin še danes.

Recepcija

HOTEL DOBREGA TERANA

Sejmiška ulica 1A, 6210 Sežana

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Projekt je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.  |  Progetto finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.