Kras. Teran.

od Mavhinj do Kobdilja, od Križa do Zgonika in od Šempolaja do Tomaja

Hotel dobrega terana je butična mreža ponudnikov nastanitvenih storitev, ki so tudi pridelovalci dobrega terana. Ponudniki se nahajajo v različnih vaseh slovensko italijanskega Krasa. Okusite teran in prespite v značilnih kraških hiškah, obnovljenih starih kmečkih domovanjih, senikih ali drugih nekdaj gospodarskih poslopjih.

Kras. Teran.

Hotel dobrega terana vam ponuja pravo doživetje Krasa. VABLJENI!

Planoto Kras najdemo vpeto med Vipavsko dolino, Brkine in Tržaški zaliv. Prav zato predstavlja idealno lokacijo za ljubitelje narave, morja in rujne kapljice avtohtonega terana. Privoščite si oddih v značilnih kraških hiškah, obnovljenih starih kmečkih domovanjih, senikih ali drugih nekdaj gospodarskih poslopjih in odkrijte čudoviti Kras.

Kras. Teran.

Kras zaradi svoje lege služi kot idealno izhodišče za obisk slovenske in italijanske obale.

Utrip Krasa, domačnost Kraševcev in njihovo življenje boste najbolje začutili z obiskom Hotela dobrega terana. Med morjem in gorami - priložnost za aktiven ali bolj umirjem oddih v značilnih kraških hiškah, obnovljenih starih kmečkih domovanjih, senikih ali drugih nekdaj gospodarskih poslopjih in odkrijte čudoviti Kras.

Kras. Teran.

V vasi Dutovlje so s praznikom terana in pršuta tema dvema kraškima dobrotama namenili prav posebno mesto.

V kraških jedeh se prepletata tradicija in užitek, v teranu pa stoletja burje in obdelovanja kraške zemlje in trte. V butičnem Hotelu dobrega terana v različnih vaseh slovensko italijanskega Krasa boste doživeli Kras v vsej svoji lepoti in raznolikosti. Vabljeni!

Kras. Teran.

Na slikoviti planoti Kras je med morjem in gorami ujet teran.

Hotel dobrega terana je butična mreža ponudnikov nastanitvenih storitev, ki so tudi pridelovalci dobrega terana. Hotel dobrega terana vam ponuja pravo doživetje Krasa! Vabljeni!

PreviousNext

Hotel dobrega terana je nenavaden hotel v vaseh po Krasu

BUTIČNA PONUDBA PRENOČIŠČ ZA VSE GENERACIJE IN ZA NEPOZABNE POČITNICE MALO DRUGAČE

Ideje za izlet


Skok na morje – Tržaški zaliv, Devinski grad in Sesljanski zaliv

Skok na morje – Tržaški zaliv, Devinski grad in Sesljanski zaliv

Le nekaj minut vožnje z avtomobilom je potrebnih za obisk obale, kjer boste lahko občudovali Tržaški zaliv, Devinski grad, Rilkejevo pot, Miramar in druge znamenitosti. 

MIRAMAR

Približno 6 kilometrov severozahodno od Trsta se nahaja grad Miramar iz leta 1860, eden izmed simbolov tega nekdaj najpomembnejšega pristaniškega mesta Habsubržanov. Razgled na morje vas bo prevzel, splača pa si vzeti minuto dve ali več za tamkajšnji park z redkimi eksotičnimi rastlinami. 

Več informacij: 

TRŽAŠKI in SESLJANSKI ZALIV

Raziskovanje se lahko nadaljuje v naselju Devin (Duino) na severu Tržaškega zaliva, kjer leži Devinski grad. Sprva sta se tam nahajala dva gradova, a je danes za turiste odprt le še mlajši. 

Do Devina oziroma gradu vas pripelje lepo razgledna Rilkejeva pot. Približno dva kilometra dolga pešpot iz Sesljana (Sistiana) vodi ob robu visokih pečin nad Sesljanskim zalivom. Ime je dobila po pesniku in pisatelju Rainerju Marii Rilkeju, ki je med bivanjem na Devinskem gradu ustvaril ciklus Devinske elegije. 

Med domačimi in tujimi turisti je v Sesljanu priljubljena še tamakjašnja lepo urejena plaža, kraj pa poznajo tudi plezalci

Več informacij: 

RIBIŠKO NASELJE

Svojo zgodbo pripoveduje tudi pristno ribiško naselje, Villagio dei Pescatore, nastalo v 50. letih prejšnjega stoletja, kjer ima ribištvo še danes poseben pomen. 

Več informacij: Rezervacija

Želite preživeti nepozabne trenutke v enem od naših hotelov?

Preglejte našo ponudbo in rezervirajte termin še danes.

Recepcija

HOTEL DOBREGA TERANA

Sejmiška ulica 1A, 6210 Sežana

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Projekt je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.  |  Progetto finanziato nell'ambito del Programma per la Cooperazione Transfrontaliera Italia-Slovenia 2007-2013, dal Fondo europeo di sviluppo regionale e dai fondi nazionali.